Історія протистояння двох великих ілюзіоністів в книзі «Престиж»

Історія протистояння двох великих ілюзіоністів в книзі «Престиж»

 

Книга, в якій дивним чином поєднуються загадка, цікавий розвиток і розгадка, що шокує. Все, як у хорошому фокусі. Історія протистояння двох фокусників це лише канва чогось глибшого — насамперед йде мова про гординю.

Жоден із них не міг залишитися на другому плані, кожен займався своєю справою абсолютно фанатично. І вони пішли на багато чого — взаємні обвинувачення, підстави та моральні приниження — заборон немає.

Наша онлайн-бібліотека запрошує поринути у дивовижний світ ілюзій та фокусів, насолодитися витонченим складом твору, а також його глибоким, драматичним змістом та майстерно створеною інтригою, яка не відпускає від початку та до кінця. На нашому сайті читати онлайн книгу «Престиж» можна безкоштовно.

Про автора

Роман «Престиж» англійського прозаїка, одного з представників «нової хвилі, Крістофера Пріста (нар. 14.07.1943) був виданий у Великій Британії 1995-го. На його написання автора надихнула історія запеклого суперництва знаменитого американського ілюзіоніста Вільяма Робінсона та його китайського колеги, ілюзіоніста-вогнеглотателя Цзінь Лінфу. Письменником було досконало вивчено біографії фокусників, застосовувані ними технології, а також безліч інших доступних історичних матеріалів.

Критика називає Пріста одним із найталановитіших і поетичних фантастів сучасності. У своїй творчості письменник приділяє велику увагу психологізму та грі зі смислами слів (у його трактуванні слово «гламур» означає стародавні чари, а словом «престиж» письменник означив певний ефект від фокусу). Крім романів, Пріст займається критичною роботою, пише оповідання та кіносценарії.

Його твори часто містять елементи наукової фантастики, сюрреалізму та психологічної складності. Деякі з інших його відомих робіт включають книги: «Перевернутий світ», «Лотерея» та «Екстрім».

Сюжет книги «Престиж»

Дія роману відбувається межі XIX-XX ст. У професійному сленгу ілюзіоністів престижем називають фінал фокусу, в якому глядач бачить щось незрозуміле, що здається йому магією. Цей момент стає для фокусника тріумфом. В основу розповіді покладено реальну ворожнечу двох знаменитостей. Деталі сюжету є авторськими вигадками.

Ілюзіоністи Руперт Енджер та Альфред Борден намагаються перевершити один одного, використовуючи у своїх виступах ефектні та загадкові сценічні трюки. Після зриву Борденом фальшивого спіритичного сеансу, який проводив Енджер і його дружина, між чоловіками почалася бійка, в якій постраждала вагітна дружина Енджера. Від необережного руху Бордена жінка падає на підлогу, внаслідок чого у неї трапляється викидень.

Конкуренти стають непримиренними ворогами. Їхнє професійне суперництво перетворюється на справжню битву технологій. Одному з магів за допомогою сербського геніального винахідника Миколи Тесла вдається створити машину для телепортації фізичних тіл. У фіналі їхня ворожнеча призводить до справжньої трагедії. Через сто років настає її розв'язка. Читайте книгу «Престиж» онлайн повністю на нашому сайті.

Роман удостоєний нагород:

  • Британської премії фентезі (1995, номінація);
  • Премії Деймса Тейта Блека (1996);
  • Всесвітньої премії фентезі (1996);
  • Премії Артура Кларка (1997, номінація).
  • Екранізація роману «Престиж»

Право на екранізацію «Престижу» було надано письменником британському та американському режисеру Крістоферу Нолану. На світових екранах картина з'явилася 2006-го. Головні ролі у ній зіграли Крістіан Бейл, Х'ю Джекман та Скарлетт Йоханссон.

Відгуки на статтю Історія протистояння двох великих ілюзіоністів в книзі «Престиж»

    Немає результатів.
×